Tudj meg többet

Mi az az Éntérkép?

„Önmagad ismerete az összes bölcsesség kezdete.” (Arisztotelész)

Miben segít neked a könyv?

Megismered magad

Elkészítheted a saját ÉN térKÉPedet, amellyel önismeretre tehetsz szert - a boldog élet alapja!

Magabiztossá válsz

A tudásanyag és a módszerek segítenek megváltoztatni a gondolataid és a viselkedésed - hogy hatékony és magabiztos legyél!

BARÁTOKAT SZERZEL

Amit mindenkinek tudnia kell az egészséges kapcsolatokról - iránytű a barátkozáshoz és a szerelemhez!

ELÉRED A CÉLJAIDAT

Módszerek és tippek a céljaid kitűzéséhez és eléréséhez - így sikerülni fog!

Z & ALFA
GENERÁCIÓS Éntérkép

Ez a könyv rólatok és nektek szól, hogy jobban érezzétek magatokat és meg tudjatok felelni az élet kihívásainak. Elmondhatjuk, hogy sikerült a világon ismert és használt leghatékonyabb, felnőtteknek szóló módszereket, sőt még az agykutatás legújabb felfedezéseit is lefordítanunk a ti generációtok nyelvére. Mivel tudjuk, hogy szeretitek, ha az információ érdekes és könnyen megérthető, a könyv egyik specialitása a remek vizuális kommunkáció Balázs Andrea szellemes illusztrációi segítségével.

„Egyedülálló és magával ragadó: lehengerlő tartalommal, sok tudás kevés szöveggel, kreatívan megfogalmazva, és tele gyakorlati tippekkel, amit azonnal tudtam alkalmazni. Már sok hasonló könyvet olvastam, de ilyet még nem láttam!” Hidvégi Dorka, 17 éves

Tudomány és pszichológia

Önimseret és önszeretet

Legyél aki szeretnél

A könyv tudásanyaga és gyakorlatai segítenek, hogy önmagad kutatójává válhass és így elég ismeretet szerezz magadról az ÉN térKÉPed felrajzolásához. Az önismeret és az önfejlesztés a saját sorsod alakításának kulcsa: életed minden területére kihat az, hogy jóban vagy-e önmagaddal, fenn tudod-e tartani a lelki egyensúlyodat, milyenek a kapcsolataid és meg tudod-e valósítani – a megfelelően kitűzött – céljaidat.

„Nekem borzasztóan tetszett! A fiatalok szinte minden főbb problémájára választ ad.” Lukács Emília 16 éves

Ha meg akarod nézni, milyen a könyv, akkor

Kattints és olvass bele! – ahol néhány példát a témákból és a tartalomjegyzéket is megnézheted.

Vagy megnézheted a videót is:

Kattints és nézd meg a videot!

Te ki és milyen vagy most – Kérdések és gyakorlatok, amelyek segítenek megismerni önmagad.
A gondolataid hatalma – A pszichológia és az agykutatás legfrissebb eredményeivel, amit mindenkinek tudnia kell, plusz sok eszköz, stratégia, és tipp, amelyekkel befolyásolhatod a gondolataidat, kezelheted az érzelmeidet és módosíthatod a viselkedésedet. Még azt is megtudhatod, mi a hasonlóság az agyad és egy háromgombócos fagyi között, mi az az “agyi rövidlátás” vagy a “kamaszkori érzelmi libikóka”. 
Kapcsolataid – Ha több barátot és jobb kapcsolatokat akarsz, akkor megtanulhatsz hatékonyabban kommunikálni és nemet mondani, megtudsz mindent a kapcsolati mérgekről és a szeretetnyelvekről, de még azt is, hogy hogyan ismerkedj vagy, hogy honnan tudod, hogy „Ő az Igazi”.
A jövőd – Mi az élet értelme? Mit jelent számodra a boldogság? Milyen célokat tűzz ki és hogyan érd el őket? Az felsorolt módszerek és tippek segítenek a válaszok megtalálásában és a gyakorlati megvalósításban.

„Ez nem egy átlagos könyv: a kreatív feladatok rendkívül színessé teszik, és egy teljesen új nézőpontból közelíti meg a témát. Sok kamasz és fiatal küzd önismereti és önbizalom problémákkal – sokakat fog segíteni!” Virág Angyal 16 éves

Nem, mert nagyon könnyen olvasható és a szellemes illusztrációk igazán élvezhetővé és érthetővé teszik az egyébként fontos, néha nem is egyszerű témákat.

Persze minél inkább beleadod a magadét és minél mélyebbre merülsz a gyakorlatok megoldása során a saját belső világodba, annál nagyobb lesz a hatás. De ez rajtad műlik, mondhatnánk a mélység a kezedben van!

 

A pszichológia, más néven lélektan, az emberi gondolkozással és viselkedéssel foglalkozó tudomány. Biztosak vagyunk benne, hogy te gondolkodó, cselekedni képes ember vagy, tehát a pszichológia neked való, mint ahogy mindenki másnak is! És ha nem szereted az unalmas, tudományos, nehezen olvasható könyveket, akkor jó helyen jársz. Ez a könyv szolgál NÉMI információval az emberi lélek miértjeiről, de ezt Neked való stílusban teszi és főként a TE gondolkozásodról és viselkedésedről szól. Csak azt írja le, amit mindenkinek tudnia kell(ene), aztán máris gyakorlatokat és technikákat mutat be, hogy azonnal alkalmazhasd, amit olvastál.
Bónusz vicc a pszichológiáról:
– Hány pszichológus kell egy villanykörte kicseréléséhez?
– Csak egy, de a körtének is akarnia kell!

Először féltem, hogy unalmasnak fogom találni, de hamar rájöttem, hogy ez nem egy mindennapi könyv. Mindent remekül összefoglal, amit egy fiatalnak jó tudni, nincs benne felesleges téma.” Vass Gergő, 18 éves

A könyvet 16-25 éves fiataloknak írtuk, de mindenkinek szól, aki szeretne hatékonyabban működni, nincs ideje több tucat könyvet elolvasni és szeretne ezen úgy dolgozni, hogy közben élvezi is azt. 

A témák és módszerek 95%-a felnőtteknek való, 5% szól specifikusan a kamaszkorról. 

A könyvben megjelenő módszereket egyébként a nagyvállalatok (mint például Google, Shell, Booking.com) vezetői is használják – a zsiráfnyelvtől kezdve, a szeretetnyelveken át az agyi fagyi hasonlatig!

Fiatalabb olvasóinknak az Első ÉN térKÉPEm című kötetet ajánljuk. 

Természetesen a korosztályra vonatkozóan ezek csak ajánlások, nem korlátozások!

Valentin napi ajándék!

Most a KAPCSOLATI MINŐSÉG-ELLENŐRZŐ segítségével megláthatjátok mi jó és mi lehetne még jobb a kapcsolatotokban.

Töltsétek le ezt az ingyenes ajándékot, ami a könyvből az egész KAPCSOLATI MINŐSÉG-ELLENŐRZŐ témát és útmutatást is tartalmaz a pároddal közösen való használatához. 

Szeretetteli minőség-ellenőrzést kívánunk!

Klikkelj és töltsd le a KAPCSOLATI MINŐSÉG-ELLENŐRZŐT!

Minden gyakorlat rólad szól. Vannak olyanok, amelyek a mostani énedet térképezik fel, mint például a tulajdonságaid listázása, az életvonalad felrajzolása vagy az értékrended meghatározása. Mások inkább a jövőbeni énedről vagy a kapcsolataidról szólnak. A SZOKÁSALAKÍTÓ eszköz segít például, hogy végre ne csak kívánság, hanem valóság legyen az az új szokás, amit régóta szeretnél kialakítani. A KAPCSOLATI MINŐSÉG-ELLENŐRZŐ kitöltése után máris többet értesz a kapcsolataidról,  ha tudsz a kapcsolati mérgekről és ezért beveted az ellenmérgeket, na meg betéteket képzel SZERETETNYELVEKen, máris boldogabb leszel – és mások is körülötted! Ha nincs még (élet)célod, a könyv segítésével az is kitűzheted!

Igen!

Minden megoldással közelebb jutsz önmagad megértéséhez. Senki nem tudhatja jobban nálad, milyen vagy, mit akarsz és miért.

Azonnal és mindig.

A stratégiákat és módszereket  bevetheted például a legközelebbi baráti beszélgetésnél, a szüleiddel való egyezkedés alatt, a következő nagy döntésed meghozatalára vagy a tanulás során.

 

 

10+1 féle módon segít a könyv, hogy ne csak jó ötlet maradjon a célod vagy fogadalmad!

1. Mivel a motiváció különösen fontos, ellenőrizheted, hogy mennyire illik a cél vagy a fogadalom az értékrendedbe. (40-47 oldal)

2. Ha kitöltöd az ÉLETKEREKED azt is láthatod, hogy életed mely területén a legnagyobb a javítási lehetőség, hol kezdd el. (214-215 oldal)

3. Kitűzheted a pontos célt. (216-219 oldal)

4. Ha célodhoz új szokás kialakítása szükséges, tudást és TIPPeket kapsz kialakításukhoz. (104-109 oldal)

5. A SZOKÁSALAKÍTÓ eszközzel számontarthatod a haladást. (110-111 oldal)

6. Kialakíthatod a FEJLŐDÉSI szemléletet, ami a sikeres emberek titka. (76-83 oldal)

7. Megfelelően gazdálkodhatsz az időddel.  (220-221 oldal)

8. Megtudod, hogyan alkalmazhatod a POMODORO módszert a fókuszáláshoz. (222-223 oldal)

9. Mivel a sikerhez az engergiáddal is gazdálkodni kell, megtudatod, mi tölti fel a tartalékod. (224-227 oldal)

10. Még az ÉLETCÉLODAT és kitűzheted, ami segít majd energiát adni, ha feladnád. (228-231)

+1 Megismerheted és megszeretheted Önmagad, a még nagyobb siker érdekében.

Az ÉNtérKÉPem 13+1 féle módon segít, hogy feltérképezhessétek egymást és a kapcsolatotokat!
1. Az első fejezet segítésgével feltérképezhetitek egymást tulajdonságait, hobbijait, értékrendjét stb, így kiderül miben illetek össze egyből és miről kell még beszélgetnetek. (14-47 oldal)
2. A második fejezetben sok eszköz, stratégia, és tipp vár, amelyek segítésgével befolyásolhatjátok a gondolataidatokat és kezelhetitek az érzelmeiteket a konfliktusok során. (52-124 oldal)
3. A KAPCSOLATI MINŐSÉG-ELLENŐRZŐ segít meglátni, mi működik jól és mi lehetne még jobb a kapcsolatotokban. (130-132 oldal)
4. Megtudjátok mik a a kapcsolatot garantáltan tönkretevő kapcsolati mérgek, és hogy milyen „ellenmérgekkel” lehet megállítani romboló hatásukat. (133-135 oldal)
5. A meghallgatás második szintjére léphettek, hogy megértsétek a másik valódi üzenetét. (136-139 oldal)
6. Megtudjátok, hogy az erőszakmente kommunikációval hogyan álljatok ki a saját szükségleteitek mellett, hogy közben a másikét is figyelembe veszitek. (140-155 oldal)
7. Megtanultok olyan NYER-NYER megoldásokhoz és egyezségre jutni, ami mindkettőtöknek megfelel. (156-163 oldal)
8. Megtanuljátok a KINCUGI művészetét alkalmazni a kapcsolat repedéseinek megjavítására a megbocsátás négy képességével. (164-167 oldal)
9. Jobban tudjátok a szeretet befolyásolni a szeretetnyelvek megismerésével (178-181. oldal)
10. Kiderül hogyan tudjátok a kapcsolati bankszámlátok egyenlegét növelni. (182-184. oldal)
11. Megismerkedtek a szerelmi hormonlabor titkaival (185-186 oldal)
12. Fény derül arra is, hogy honnan lehet tudni, hogy Ő az igazi és meddig tart egy szerelem (187-189 oldal)
13. Eldönthetitek, hogy (újra)kezditek-e a szexet (194-197 oldal)

+1 Még jobban megismeritek és megszerethetitek egymást és önmagatokat!

Ha szeretnéd, hogy kifizessék a könyvet akkor igen! 

De azután már nem feltétlenül. 

Ha akarod és elég jó a viszonyod a szüleiddel, akkor érdekes lehet velük is megosztani, hogy  mit fedeztél fel magadról vagy ha kérdéseid támadnak, tedd fel azokat nekik!

De ha ezt nem szeretnéd, akkor a NEMET MONDANI= HATÁRT SZABNI témánál leírtak alapján világosan add tudtukra, hogy a könyv a tiéd, rólad és neked szól, tehát nem szeretnéd megosztani a dolgokat: minden, amit leírsz titok, és nem tartozik rájuk. A NEM SZENDVICS technika leírásánál azt is megtudod, mi az utolsó lépés ennek megosztásakor, amivel a kapcsolatotokat is megvédheted, nemcsak a jogaidat.

Mindsetting finesetting?

Kis lépés nagy eredmény

Gyakorlati tudnivalók

Coaching szemlélet

Az íróNővérek:


Ságodi-Sturm Hajni
Hollandiában élő szervezetfejlesztő, tréner és nemzetközileg elismert executive / teamcoach (PCC), aki a világ minden táján dolgozik (pl. Európa számos országa, USA, Kanada, Fülöp-szigetek, Malájzia, Omán, Nigéria, stb.). Holland férjével együtt öt gyermekük van, akik közül már csak egy lakik otthon.

Horváth Ria
Több évtizede tanít, kamaszoknak táborokat, tanulási és önismereti tréningeket vezet, tanulmányaikban elakadt fiatalokat coachol. Ezen tapasztalatok alapján írta az 5öst érő tanulási 5letek című könyvét. Kokas tanárként aktív személyiségfejlesztő, tanóráit élménypedagógiai fogásokkal teszi színessé. Két felnőtt gyermeke van.

Többet is olvashatsz rólunk és a köny sztorijáról is a BLOG menüpont alatt.

Már elérhető   a könyv és az Első ÉN térKÉPem című kistestvére is.

 

A webshopban megrendelheted: Termékek (enterkepem.hu)

A könyveinket most  kedvezménnyel rendelheted meg!

Ha te is szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson a könyv, akkor oszd meg az információt a közösségi csoportjaidban.

Tégy egy lépést magad felé

Rendeld meg a térképed