Tudj meg többet

Első éntérképem

„BÁTRABB VAGY, MINT HISZED, ERŐSEBB, MINT SEJTED, ÉS OKOSABB, MINT VÉLED.”
A.A. Milne: Micimackó

Miben segít neked a könyv?

Megismered magad

Elkészítheted a saját Első ÉN térKÉPedet, amellyel önismeretre tehetsz szert - a boldog élet alapja!

Magabiztossá válsz

A könyv interaktív gyakorlatai segítenek felismerni és kezelni az érzelmeidet és befolyásolni a gondolataidat - hogy hatékony és magabiztos legyél!

BARÁTOKAT SZERZEL

Megtanulhatod a hatékony együttműködés és kommunikáció csínját-bínját- iránytű a barátkozáshoz!

boldogabb leszel

A tudásanyag és a feladatok elvégzése lehetővé teszik a boldogabb életvezetést.

csak neked

Ez a könyv rólatok és nektek szól így a kamaszkor elején, hogy megértsétek az agyi és lelki működésetekben zajló változásokat és hatásaikat, jobban érezzétek magatokat a bőrötökben és meg tudjatok felelni az élet kihívásainak.  Mivel tudjuk, hogy szeretitek, ha az információ érdekes és könnyen érthető, a rövid leírásokat szellemes illusztrációk teszik  még élvezhetőbbé. 

“Nagyon tetszett, érdekes és végig fenntartotta a figyelmemet! A feladatok és az illusztráció rendkívül jópofák, és segítettek megérteni mindent. Bárkinek ajánlanám, aki elveszve érzi magát, önbizalom hiánya van, vagy csak jobban szeretné megismerni magát.” (Dani 13 éves)

útikalauz az élethez

Legyél, aki szeretnél!

info neked

Ennek a könyvnek a segítségével…
…jobban megismerheted önmagad;
…megtudod, hogy mi is történik a kamaszagyban;
…megismered, hogy milyen gondolkodásmód vezet a sikerhez;
…megtanulod felismerni és kezelni az érzelmeidet;
…több barátra és jobb barátságokra tehetsz szert;
…megtanulod az együttműködés csínját-bínját;
…jobban fogsz kommunikálni és konfliktusokat megoldani;
…tippeket kapsz ahhoz, hogy hogyan lehetsz boldogabb.
Ebben a könyvben sok mindenre fény derül! Ha alkalmazod a hasznos praktikákat, akkor könnyebben boldogulsz majd az életben.

Ha meg akarod nézni, milyen a könyv, akkor

Kattints és nézd meg a lapozgatót!

Kattints és olvass bele! – ahol néhány példát a témákból és a tartalomjegyzéket is megnézheted.

Kattints és nézd meg a bemutató videót!

Te ki és milyen vagy most – Kérdések és gyakorlatok, amelyek segítenek megismerni önmagad.
A gondolataid hatalma – Sok eszköz, stratégia és tipp, amelyekkel befolyásolhatod a gondolataidat, kezelheted az érzelmeidet és (ha szükséges) módosíthatod a viselkedésedet. Ha nem hallottál még az agyi fagyiról, itt az ideje, hogy elolvasd a könyvet!
Kapcsolataid – Ha több barátot akarsz, akkor megtanulhatsz hatékonyabban kommunikálni és nemet mondani, megtudsz mindent a szeretetnyelvekről és a kapcsolati mérgekről. 
A boldog élet titka – útmutató ahhoz, hogy boldogabb lehess.

“Csupa olyan dolgot ír le, amivel napi szinten találkozunk.”  (Zsófi, 12 éves)

A téma te magad vagy! Te túl komoly vagy szerinted? 

A könyv laza, igazán élvezhető, és gyorsan olvasható.

 

“Nagyon kreatív könyv és érdekes is.” (Levente, 11 éves)
 

Azonnal és mindig.

Ha jobban megismered magad, akkor könnyebben fogsz boldogulni az életed különböző területein. A stratégiákat és a módszereket bevetheted például, ha legközelebb mérges leszel, vagy ha valaki olyasmire kér meg, amit nem szeretnél megtenni,  a tanulás során, vagy egy fontos beszélgetés alkalmával.

Ezt a könyvet 10-15 éves olvasóinknak írtuk, de korosztálytól függetlenül akkor is jó választás lehet, ha gyorsabban, kevésbé mélyen, kevesebb témával akarsz dolgozni, vagy esetleg csak ki akarod próbálni az ÉN térKÉP készítést.

Mindenki másnak pedig Az ÉN térKÉPem kötetünket ajánljuk!

Természetesen ezek csak ajánlások, nem korlátozások!

Ha van olyan korszak, amikor önmagunk megismerése, az érzelmek kezelése, és a megfelelő szemléletmód kialakítása fontos, az a kamaszkor.

Olyan készségek ezek, amelyek felnőttként is fontosak, mégsem mindig egyszerű az elsajátításuk. A mai tizenévesek jövőbeli sikere egyértelműen azon fog múlni, hogy mennyire rendelkeznek ezekkel a képességekkel.

Ehhez nyújt segítséget kiadványunk a 10-15 éves korosztálynak: hogy megismerjék önmagukat, megtanulják felismerni és kezelni az érzelmeiket, illetve önbizalmat és pozitív gondolkodásmódot alakíthassanak ki.

100 oldalnyi tartalom, tele stratégiákkal, feladatokkal, tippekkel, amelyet több tucatnyi kamasz tesztelt.

„Valóban remek, korszerű könyv. Külön kiemelném a grafikákat és a jópofa feladatokat, amelyekkel még vonzóbbá vált ez a téma. Nagyon remélem a kamaszokon kívül sok szülő, tanár és mentálhigiénés szakember is fogja használni” Hadnagy Ágnes, tanár, osztályfőnök

A (kis)kamaszok egyedül is el tudják olvasni a könyvet és meg tudják csinálni a feladatokat, mivel az ő korosztályuknak írtuk. Ez a könyv tesztelése során be is igazolódott.

Ugyanakkor még többet tanulhatnak belőle a gyerekek, ha valakivel meg tudják beszélni az olvasottakat és támogatást kapnak a gyakorláshoz. 

Sőt a tapasztalatok szerint még az is gyakran előfordul, hogy a szülő is tanul belőle, és a könyv alapján újragondolja a saját szemléletmódját, meg esetleg azt is, hogy hogyan beszéljen a tinédzserhez!

A Folgalkozásvezetők kézikönyve című kiadványunkban található feladatok a szülőknek is segítséget nyújthatnak a témák otthoni feldolgozásához.  

A feldatok igen sokszínűek, érdekesek és elgondolkodtatók. Saját tulajdoságok felsorolásától, családfa rajzoláson, kapcsolati körök feltérkepezésén, hálaadás-társasozáson keresztül, a saját szeretetnyelv meghatározásáig terjednek. 

A feladatokat érdemes időben lassabban haladva, csak a téma megbeszélése és gyakorlása után továbblépve végezni. Leghatékonyabb hetente néhány órát foglalkozni vele. 

„Ez nem egy átlagos könyv: a kreatív feladatok rendkívül színessé teszik, és egy teljesen új nézőpontból közelíti meg a témát. Sok kamasz és fiatal küzd önismereti és önbizalom problémákkal – sokakat fog segíteni!”  Angyal Virág, 16 éves

Az ÉN térKÉpem című, idősebb olvasóinknak készült kötetünkben sok további tudnivaló van a témákról, mindenképp ajánljuk elolvasásra mindenkinek, aki a kamaszokat segíti a könyvvel való munka során. 

Az AJÁNLÓ menüpont alatt található további  tartalmak megtekintése is segíthet. 

Továbbá a  Folgalkozásvezetők kézikönyve című kiadványunkban minden témához konkrét javaslatot teszünk arra, hogy mit érdemes átnézni, elolvasni vagy átgondolni az adott téma megbeszélése előtt. 

Semmi gond! Ez esetben azt javasoljuk, hogy a könyv alapján a szülő dolgozzon a kamasszal.

Ehhez a Folgalkozásvezetők kézikönyve című kiadványunkból mindenki sok-sok ötletet  kaphat. 

Mindsetting finesetting?

info szülőknek

egyéb tudnivalók

MINDEN, AMIT TUDNI KELL

Az író testvérpár:
Ságodi-Sturm Hajni
Hollandiában élő szervezetfejlesztő, tréner és nemzetközileg elismert executive / teamcoach (PCC), aki a világ minden táján dolgozik (pl. Európa számos országa, USA, Kanada, Fülöp-szigetek, Malajzia, Omán, Nigéria, stb.). Holland férjével együtt öt gyermekük van, akik közül már csak egy lakik otthon.

Horváth Ria
Több évtizede tanít, kamaszoknak táborokat, tanulási és önismereti tréningeket vezet, tanulmányaikban elakadt fiatalokat coachol. Ezen tapasztalatok alapján írta az 5öst érő tanulási 5letek című könyvét. Kokas tanárként aktív személyiségfejlesztő, tanóráit élménypedagógiai fogásokkal teszi színessé. Két felnőtt gyermeke van.

Többet is olvashatsz rólunk és a könyv sztorijáról is a BLOG részen olvashatsz.

Már elérhető a könyv és Az Én térKÉPem című “nagytestvére” is.

A webshopban megrendelheted: Termékek (enterkepem.hu)

A könyveinket most  kedvezménnyel rendelheted meg!

Ha te is szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson a könyv, akkor oszd meg az információt a közösségi oldalakon és csoportjaidban!

Tégy egy lépést magad felé

Rendeld meg az első térképed