Mindennapi pszichológia: Fájdalomcsillapítás Algopyrin helyett a kedvesed fényképével

Ha gyökérkezelésre vagy más fájdalommal járó beavatkozásra mész, vidd magaddal a párod fényképét fájdalomcsillapító helyett!

A University of California kutatói szerint a kedvesünk képének nézése által csökken a fájdalom. Már régebben is tudott és több kutatás kimutatta, hogy a szerelmünk, vagy más szerettünk kezének fogása ilyen hatással.

Az Amerikában végzett tesztelés során ennél tovább is mentek. A résztevevőket különböző fájdalommal járó dolgoknak tették ki, miközben különböző képeket mutattak nekik (például egy hétköznapi tárgy, egy ismerős vagy a kedvesük fényképe), illetve más esetekben különböző dolgokat tartottak a kezükben (stresszlabda, ismerősük vagy páruk keze stb.).

Azt találtuk, hogy a résztvevők alacsonyabbnak ítélték a fájdalomérzetet, amikor a partnerük kezét fogták, mint amikor egy idegen kezét vagy egy tárgyat fogtak. – mondta  Sarah L. Master a kutatás vezetője

Ráadásul mindkét eseteben a szeretett személynek volt a legnagyobb hatása, mivel az összes nézett vagy kézben tartott dolog közül ekkor csökkent leginkább a fájdalom.

Ami a legmeglepőbb: alig volt különbség a partner vagy csak fotója jelenlétének hatása között!

Még szerencse, mert a mai világban mindenki reggeltől estig rohan, dolgozik, így nem tud a párunk mindenhova elkísérni. A fotóját meg úgyis hordjuk magunkkal…

Az ÉN térKÉPem kötetben a SZERELEM témánál beszélünk arról, hogy mi áll ennek a hátterében a szerelemhormonlabor kapcsán. Ha többet szeretnél tudni a könyvekről, akkor Kattints és olvass a könyvekről!

Forrás: http://well.blogs.nytimes.com/2009/11/19/pain-relief-through-photos/

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük